Dressuurinstructie

De NCSAH staat voor Neo-Classical School for the Art of Horsemanschip. Het doel van de NCSAH is kennis, kunde en inzichten verspreiden in de paardenwereld zodat er op een gezonde en begripvolle wijze getraind en les gegeven kan worden, waarbij het fysieke en mentale welzijn van het paard in de training en paardenhouderij centraal staat.

Als NCSAH instructeur ben ik tevens erkend door de KNHS(orun 2). Als NCSAH instructeur vormt de biomechanica en de anatomie van het paard een belangrijk aspect binnen onze trainingen. Zo verschilt elke les voor elk paard. De basis, horizontale balans, NCSAHlengte- en laterale buiging, voeren de boventoon. Een paard kan alleen ontspannen door het lichaam lopen als hij of zij voldoende lengtebuiging kan maken waardoor de bovenlijn (rugspieren) kunnen ontspannen en de onderlijn (buikspieren) kunnen aanspannen.

Want voor elk paard geld: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam.’ 

Voor meer informatie kijkt u op www.ncsah.nl

Houding van de ruiter

Als oefentherapeut is voor mij de houding van de ruiter ook belangrijk om mee te nemen binnen de trainingen. Wanneer de ruiter niet voldoende ‘mee’ kan gaan met de bewegingen van het paard, zal hij of zij eerder de bewegingen van het paard ‘verstoren.’ Door onafhankelijk mee te kunnen bewegen met het paard, kan het paard zijn bovenlijn beter ontspannen waardoor hulpen beter door komen.

KNHS